Menu

Aminofoam: perfect voor de kleinste gaten

Aminofoam, ook wel UF-schuim genoemd, is een isolatieschuim dat bestaat uit in water opgeloste polymeer. Polymeer bestaat voor het grootste dele uit koolstof, stikstof, waterstof, en zuurstof. Pérfect om zelfs de kleinste gaten te dichten in jouw spouwmuur!

Spouwmuurisolatie met Aminofoam

Aminofoam zorgt voor een revolutie binnen de isolatiebranche. Dit isolatieschuim wordt vloeibaar aangebracht en dringt door tot in de kleinste naden en kieren. Aminofoam vult zelfs zo goed, dat het bij uitstek geschikt is voor het herstellen of upgraden van oude spouwmuurisolatie. Iets dat tot voor kort onmogelijk was.

Neem contact op

Aminofoam spouwmuurisolatie

Het herstellen van oude isolatie met Aminofoam

Is er in jouw huis in het verleden al isolatiemateriaal in de spouwmuren geblazen? Dan is de kans groot dat de spouwmuurisolatie in de loop der jaren is gaan scheuren, verpulveren of inzakken. Een oncomfortabel huis en vochtproblemen kunnen het gevolg zijn.

Aminofoam leent zich perfect voor het herstellen van deze oude isolatie. Het schuim vindt zijn weg naar alle ongeïsoleerde delen en duwt ondertussen de oude, verpulverde isolatie aan de kant. Geniet na het herstel met Aminofoam van comfort in huis als nooit tevoren.

Oude isolatie weer up-to-date dankzij Aminofoam

Woon je in een huis dat gebouwd is tussen 1975 en 1988? Dan is de kans groot dat de muren tijdens de bouw voorzien zijn van een dunne isolatielaag. Ten opzichte van toen is er veel veranderd. De gasprijzen zijn enorm gestegen en energieverspilling is niet langer vanzelfsprekend. De oude isolatie voldoet daarom niet meer aan de huidige normen.

Met Aminofoam is het mogelijk om de matige isolatie van je woning uit de jaren zeventig en tachtig te upgraden. Het isolatieschuim drukt de oude isolatie tegen de binnenmuren en vult de spouw volledig op. Dankzij de isolatieplaat die daarna in de spouw ontstaat, voldoet de spouwmuurisolatie weer aan de huidige eisen.

Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen
Wat is Aminofoam?
Aminofoam is een tweecomponenten isolatieschuim met een open celstructuur. Het luchtige karakter heeft Aminofoam te danken aan het schuimmiddel. Het tweede component, het harsmiddel, zorgt ervoor dat het schuim uithard zodra het zijn weg in de spouw heeft gevonden.
Is Aminofoam een veilig keuze?
Aminofoam is een luchtgeblazen isolatieschuim. Hierdoor komen er geen giftige blaasmiddelen vrij zoals bij andere isolatieschuimen.
Is Aminofoam ook geschikt voor lege spouwmuren?
Lege spouwmuren isoleren wij doorgaans met minerale wol of gebonden EPS-parels. Laat de spouwbreedte echter te wensen over of zitten er veel speciebaarden tussen de muur, dan kan men rekenen op de kracht van Aminofoam. Het vloeibare schuim vindt zijn weg daar waar andere isolatiematerialen het laten afweten.
Wat is de levensduur van Aminofoam?
Als je kiest voor een kwaliteitsschuim als Aminofoam, dan weet je zeker dat de spouwmuurisolatie niet inzakt of verpulvert. Een constante isolatiewaarde tijdens deze duur is dus gegarandeerd. Kostbaar onderhoud kan daardoor achterwege blijven.
Contact