Menu

Polyurethaanschuim als vloerisolatie

De isolatie met polyurethaanschuim wordt al tientallen jaren toegepast en is een van de meeste gebruikte vloerisolaties. PUR-schuim is de afkorting van Polyurethaanschuim. Deze gespoten isolatie bestaat uit een mengsel van isocyanaat en polyol. Door de reactie van deze twee componenten ontstaat na enkele minuten een harde schuimlaag, Polyurethaanschuim.

Bewaart de warmte in het huis

Gespoten isolatie zoals PUR-schuim wordt geplaatst tegen de onderzijde van je vloer. Met deze isolatie kun je er zeker van zijn dat alle openingen gevuld zijn en kun je eventuele naden en kieren nog altijd goed navullen. Eventuele buizen en leidingen worden door deze gespoten isolatie ook perfect afgedicht.

Door vloerisolatie met polyurethaanschuim zorg je ervoor dat je je hitte niet verliest aan de kruipruimte onder je huis. Je vloer voelt niet meer koud aan en je hebt geen last meer van vocht afkomstig uit je kruipruimte.

Polyurethaanschuim als vloerisolatie

De voordelen van Polyurethaanschuim

Isoleren door middel van PUR-schuim is een techniek die al jaren wordt toegepast. Polyurethaanschuim heeft een waterwerende werking maar zorgt er wel voor dat de vloer niet volledig afgesloten wordt maar nog kan ademen. Nadat je je vloer geïsoleerd hebt zul je merken dat de vochtigheid in je woning omlaag gaat, ook voelt de vloer niet meer zo koud en vochtig aan.

Gratis adviesgesprek

Vullende werking én goede hechting

Dit vloeibare isolatie materiaal heeft een goede vullende werking en hecht zich goed. Wat een groot voordeel van PUR-schuim is, is dat het ook gemakkelijk aangebracht kan worden op niet egale oppervlaktes. Bovendien kan dit materiaal om buizen en leidingen gespoten worden waardoor deze ook zonder naden en kieren geïsoleerd kunnen worden.

PUR-schuim heeft een zeer goede isolatiewaarde namelijk 0,023, deze waarde wordt ook wel Lambdawaarde genoemd. Met deze waarde kun je kijken in welke mate het isolatiemateriaal de warmte doorlaat, hoe lager deze waarde dus hoe beter.

Polyurethaanschuim door www.smitsisolatie.nl

Een betrouwbare keuze

Polyurethaanschuim is licht in gewicht, verzakt niet, zorgt voor een goede stabiliteit en is ook vormvast. Bovendien is dit schuim bestand tegen invloeden van verschillende schadelijke stoffen.

Vrijblijvend contact

Hoe gaat isoleren met Polyurethaanschuim in zijn werk?

Nadat de twee genoemde componenten van PUR-schuim gemengd zijn wordt deze isolatie door middel van een spuitstuk gespoten tegen de onderzijde van je vloer. Het mengsel reageert en zet uit na het aanbrengen waardoor deze vormt tot een stevig schuimlaag. Ook op de funderingsranden wordt deze gespoten isolatie aangebracht om eventuele koudebruggen te voorkomen.

De plaatsing van PUR-schuim kan al snel geregeld worden en één dag na de plaatsing is deze gespoten isolatie ook volledig uitgehard. Nadat deze is uitgehard blijft de isolatiewaarde constant. Tijdens het isoleren moet de woning vrij zijn, als de gespoten isolatie geplaatst is, kun je na 2 uur je woning alweer betreden.Binnen één dag heb je de vloer van je woning geïsoleerd en kun je genieten van een warmer voelende vloer!

Vloerisolatie met Polyurethaanschuim door www.smitsisolatie.nl

Kies voor een erkende isolatiespecialist!

Zorg ervoor dat je het aanbrengen van Polyurethaanschuim door een erkende specialist laat doen, hiervoor kun je natuurlijk bij Smits Isolatie terecht. Wil je wat meer informatie kun je ons altijd bellen of mailen en/of een gratis adviesgesprek aanvragen. Onze adviseurs staan je graag te woord!

Vrijblijvend adviesgesprek

Veelgestelde vragen
Wat is de isolatiewaarde van Polyurethaanschuim?
De Lambda waarde / isolatiewaarde van de gespoten isolatie PUR-schuim is 0,023 W/m.K.
Is polyurethaan schadelijk voor de gezondheid?
Als PUR-schuim aangebracht wordt zonder HFK drijfgassen is deze gespoten isolatie een veilige en milieubewuste keuze.
Waar moet je op letten bij vloerisolatie?
Handig bij het isoleren van een vloer is als je een kruipruimte hebt van minstens 35 cm hoog. Voor PUR-schuim is ten minste 50cm nodig.
Wat is het rendement van Polyurethaanschuim?
Vloerisolatie levert over het algemeen een rendement van 8% op. Gemiddeld zakt je gasverbruik met 325m³ per jaar.
Contact