Menu

Smits Isolatie: het verhaal achter onze naam

In de ruim 30 jaar van ons bestaan is Smits Isolatie uitgegroeid tot een gevestigde naam op het gebied van woningisolatie. Daar zijn we enorm trots op. Veel is er veranderd maar we bouwen nog altijd op de basis die al in 1993 is gelegd.

Onze grondlegger

De grondlegger van ons bedrijf was Jan Smits. Als timmerman schoot hij begin jaren ’90 Harry Kruisen te hulp; een pionier op het gebied van woningisolatie. Werk was er in overvloed en Harry was toe aan zijn pensioen. Op 1 januari 1993 nam Jan het bedrijf over: Smits Isolatie was een feit.

Grondleggers van Smits Isolatie

Samen ondernemen

Terwijl Jan de contacten legde, het werk aannam én uitvoerde, zorgde zijn vrouw Carin voor de administratie en bereikbaarheid. Dit in combinatie met een baan buitenshuis en de zorg voor hun groeiende gezin. Van een bedrijfspand was geen sprake, alles gebeurde vanuit huis in Soerendonk. Na drie jaar zegde Carin haar baan op en zette ze samen met Jan fulltime de schouders onder hun bedrijf. 

Isoleren was in die tijd zeker geen vanzelfsprekendheid, maar Jan was overtuigd van de geleverde kwaliteit en gaf 10 jaar garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Iets waar tot de dag van vandaag nog nooit iemand aanspraak op heeft hoeven maken. Bestaande klanten brachten nieuwe klanten aan en de orderportefeuille bleef gevuld. 

Team

De eerste versterking kwam in de persoon van Willem, een jonge kerel met een gezonde werklust. Zelfs uiterlijk leek hij een beetje op Jan. Elke morgen zat hij bij het gezin Smits aan de ontbijttafel, om vervolgens samen met Jan ‘op karwei’ te gaan. In 2009 volgde een tweede medewerker: Frank, afkomstig uit de bouw en dus goed bekend met spouwmuren.  

Een landelijke subsidieregeling gaf de vraag naar woningisolatie een nieuwe impuls, maar Jan en Carin besloten niet verder te groeien. De mannen vormden samen een sterk team en waren goed op elkaar ingespeeld. Bovendien was kwaliteit voor hen altijd belangrijker dan kwantiteit. Tot de dag van vandaag heeft Smits Isolatie een bescheiden omvang. 

Smits tijdens werkzaamheden vroeger

Verhuizen en innoveren

In de tussenliggende periode had Jan toch behoefte gekregen aan wat meer ruimte. In 2001 verhuisde Smits Isolatie daarom naar de huidige locatie in Maarheeze. Het kantoor volgde enkele jaren later. 

De eerste tien jaar waren voorbij, het aantal aanvragen bleef hoog en de klanten waren tevreden. Tijd om de blik vooruit te richten en na te denken over innovaties op het gebied van woningisolatie. Helaas heeft Jan dit maar voor een deel kunnen meemaken; hij overleed na een kort ziekbed in mei 2017.

Verder onder de vlag van Vlassak BV

Op zoek naar een nieuwe toekomst werd contact gelegd met Bouwbedrijf Vlassak uit Budel. Uit maatschappelijke overwegingen in combinatie met een gezonde zakelijke interesse werd al snel overeenstemming bereikt met de eigenaren Jack en John. Zo kwam Smits Isolatie in 2017 onder de vlag van dit veelzijdige en eveneens sterk lokaal gewortelde bouwbedrijf. 

Vlassak bedrijf als partner

Vlassak

Smits Isolatie is door de geschiedenis verbonden met Bouwbedrijf Vlassak in Budel. Dit veelzijdige familiebedrijf bouwt al bijna 90 jaar op het fundament dat door de familie Vlassak werd gelegd. 

Vlassak omvat een aannemingsmaatschappij, betonbedrijf, timmerbedrijf en Bouwcenter Budel. De verschillende onderdelen helpen en versterken elkaar. Ook het team is als een familie. Bij sommige medewerkers stroomt naar verluidt zelfs oranje bloed door de aderen.

Vlassak werkt op basis van Vertrouwen, Vakmanschap en Veelzijdigheid. Een succesvol bedrijf in een dynamische markt met veel oog voor de lokale omgeving en menselijke maat. Zowel naar de eigen medewerkers als naar partners en opdrachtgevers. Daar kunnen we bij Smits over meepraten.

Meer over Vlassak

Kansen zien

Vanuit Vlassak stapte Toon, een van de projectleiders, naar voren om zich in te zetten voor het isolatiebedrijf. In de vier jaar die volgden, onderzocht hij nieuwe kansen en mogelijkheden, zoals na-isolatie bij nieuwbouwwoningen en steenwol als middel voor geluidsisolatie. Ook ondersteunde hij Carin, Frank en Willem in hun vertrouwde werkzaamheden. Fysiek verhuisde het isolatiebedrijf naar Budel. 

Vlassak investeerde onder andere in op de promotie van woningisolatie. Tijdens de open dag van het bouwbedrijf ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan, trok een demonstratie van spouwmuurisolatie veel belangstelling. We spreken nog regelmatig klanten die zich dit levendig herinneren. 

Smits historie

Klaar voor de toekomst

In de ‘Vlassak-periode’ liep de markt voor woningisolatie wat terug. Er was nog altijd voldoende werk, maar slechts weinig ruimte om te groeien. De kansen die het bouwbedrijf had gezien, bleken om uiteenlopende redenen minder interessant dan gehoopt. Daarop besloten Jack en John dat het tijd was voor een volgend hoofdstuk voor Smits Isolatie. Ze gingen op zoek naar een nieuwe kartrekker, want dat het isolatiebedrijf zou voortbestaan, stond niet ter discussie. 

Sinds januari 2021 is Smits Isolatie als zelfstandig bedrijf terug op het Rondven in Maarheeze. Op een vertrouwde plek onder de vertrouwde naam, met grotendeels dezelfde medewerkers. Een ervaren partij heeft ons bedrijf een nieuwe impuls gegeven en daarmee zijn wij klaar voor de toekomst. Een toekomst die wij met veel vertrouwen tegemoet zien!

Quotes

Carin:

“De buitenkant is veranderd maar van binnen zijn we nog steeds hetzelfde bedrijf.”

“Het is leuk is om voor particulieren te werken. Ze zijn blij dat je komt, zetten koffie en maken een praatje. Elke dag andere mensen, andere huizen en andere verhalen.”

John: 

“Wij hebben ons bedrijf opgebouwd met aandacht voor onze relaties. Dat geldt ook voor de samenwerking met Smits Isolatie. Over en weer maken we gebruik van elkaars expertise en we hebben graag met elkaar van doen. Als ik de jongens ergens aan het werk zie, ben ik nog altijd trots.” 

Veelgestelde vragen
Hoelang bestaat Smits Isolatie?
Smits Isolatie heeft ruim 30 jaar ervaring met duurzame en betaalbare isolatieoplossingen.
Kan ik ook solliciteren als jullie geen vacature open hebben staan?
Ook open sollicitaties zijn van harte welkom! Neem contact met ons op, dan zoeken we samen een passende oplossing.
Contact