Menu

EPS Parels: de nieuwste generatie PlusParels

EPS-parels zijn een van de meest bekende isolatiematerialen om je spouw mee te isoleren. PlusParels bestaan voor het grootste gedeelte uit lucht, elke isolatieparel bestaat namelijk uit ontelbaar veel met lucht gevulde cellen en stilstaande lucht is een van de beste isolaties!

Spouwmuurisolatie met PlusParels

Negen van de tien woningeigenaren raden PlusParels aan en niet zonder reden. De stevige verlijming en de hoge isolatiewaarde, zijn slechts enkele van de eigenschappen die het isoleren met parels zo populair maken. Is je woning nog niet geïsoleerd? Laat je woning dan onderzoeken door Smits en vraag naar de mogelijkheden met isolatieparels.

Gratis adviesgesprek

Spouwmuurisolatie met EPS Parels

Nieuwste generatie EPS-parels

PlusParels behoren tot de nieuwste generatie geëxpandeerd polystyreen (EPS). De parels zijn namelijk zorgvuldig verrijkt met grafiet. Deze toevoeging zorgt niet alleen voor het grijze uiterlijk van de PlusParel, maar ook voor extra warmtereflectie. Hierdoor ligt de isolatiewaarde van onze EPS-parels maar liefst 20% hoger dan traditionele isolatieparels.

PlusFixx en PlusParels, een sterk duo

De PlusParels worden onderling verlijmd, zodat er een stevige isolatieplaat in de spouw ontstaat. Wij gebruiken hiervoor Plusfixx. Deze superlijm is watergedragen en pH-neutraal. De spouwankers worden hierdoor niet aangetast en er komen geen chemicaliën vrij tijdens het aanbrengen van de spouwmuurisolatie.

Spouwmuur isoleren met EPS Parels

Vocht krijgt geen kans met PlusParels

Door de ronde vorm van Plusparels blijft er altijd ruimte over tussen de parels onderling. Hierdoor blijft de spouwfunctie intact en wordt regenwater op natuurlijke wijze afgevoerd, weg van het binnenspouwblad. Bijkomend voordeel is dat de muren ook na het isoleren blijven ademen. Zo voorkom je vochtophoping en schimmelvorming.

Neem contact op

Veelgestelde vragen
Zit er roet of grafiet verwerkt in de PlusParel?
Helaas zijn er nog steeds roetparels in omloop. Roetparels zijn feitelijk een goedkope imitatie van grafietparels. Qua uiterlijk zijn ze namelijk identiek, maar qua isolatiewaarde presteert roet een stuk slechter dan grafiet. Onze PlusParels zijn verrijkt met grafiet. Hoe pik je de roetparel er tussenuit? Deze geeft af, iets wat onze PlusParel natuurlijk niet doet!
Houden EPS-Parels mijn woning ook koel in de zomer?
Een geïsoleerde spouwmuur houdt niet alleen in de winter de warmte vast, maar zorgt er ‘s zomers ook voor je woning koel blijft. Goede isolatie werkt namelijk twee kanten op. Dankzij de hoge isolatiewaarde van onze PlusParels kunt u dus het hele jaar door profiteren van je spouwmuurisolatie.
Zijn EPS-Parels bestand tegen vocht?
Geëxpandeerd polystyreen (EPS) neemt van nature geen vocht op. Onze PlusParel heeft dus geen speciale verhandeling nodig, zoals dat bij andere systemen wel het geval is. Na de isolatie met parels ontstaat er een stevige isolatieplaat in de spouw, die geen vocht opneemt en toch dampopen is.
Is EPS Isolatie duurzaam?
EPS Parels zijn volledig recyclebaaEPS Parels zijn volledig recyclebaar. Dit wil zeggen dat deze isolatieparels voor 100% opnieuw gebruikt kunnen worden om hiervan later nieuwe isolatieparels te kunnen maken. Verder bestaat dit isolatiemateriaal voor 98% uit lucht en maar voor 2% uit kunststof. EPS parels zijn dus een zeer duurzame keuze.ar. Dit wil zeggen dat deze isolatieparels voor 100% opnieuw gebruikt kunnen worden en hiervan nieuwe isolatieparels gecreëerd kunnen worden. Verder bestaat dit isolatiemateriaal voor 98% uit lucht en maar voor 2% uit kunststof. EPS parels zijn dus een zeer duurzame keuze.
Contact