Menu

Vloerisolatie door Smits Isolatie

Vloerisolatie: wist je dat er tot wel 15% warmte verloren gaat via de vloer? Door je vloer te laten isoleren houd je vocht en kou buiten en de warmte binnen. Doordat de koude lucht onder de vloer blijft voelt het aangenamer in je woning. Het voelt niet alleen prettig aan je voeten maar ook je cv-ketel of warmtepomp merkt dit

Wat is vloerisolatie?

Bij het isoleren van je vloer wordt de onderzijde van de vloer vanuit de kruipruimte voorzien van isolatiemateriaal. Het isoleren van je vloer is net zo belangrijk als spouwmuurisolatie en dakisolatie. De isolatietechnieken hebben allemaal hetzelfde doel: voorkomen dat warmte het gebouw of de woning verlaat.

Vloerisolatie door Smits Isolatie

Voorkom klachtend zoals optrekkend vocht

Door vloerisolatie worden klimaatklachten als kou en optrekkend vocht voorkomen. Daarnaast wordt ook de kou en het vocht uit de kruipruimte tegengehouden waardoor schimmel voorkomen wordt. De temperatuur van de vloer stijgt met zo’n 4 graden waardoor dikke sokken verleden tijd zijn. Naast dat vloerisolatie diverse voordelen met zich meebrengt naast je homecomfort is dit ook merkbaar voor je dalende energierekening

Gratis adviesgesprek

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Bij vloerisolatie wordt er via de onderkant van de woonkamervloer een isolerende laag aangelegd. Dit wordt gedaan via de kruipruimte waardoor verbouwingen in je woning niet nodig zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je vloer geïsoleerd kan worden, dit is afhankelijk van je woning.

Er is een verschil tussen vloer- en bodemisolatie. Bij vloerisolatie wordt de bovenkant van de kruipruimte geïsoleerd,het isolatiemateriaal wordt hier aan de onderkant van de vloer bevestigd. Bij bodemisolatie wordt de onderkant van de kruipruimte geïsoleerd, hier wordt het materiaal op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Welk soort isolatie bij je woning past is afhankelijk van diverse factoren. Zo is bij een vochtige kruipruimte bodemisolatie de beste oplossing. Bij een kruipruimte hoger dan 50 centimeter is zowel vloer- als bodemisolatie mogelijk.

Vloerisolatie door échte vakmannen!

Een oudere woning?

Is je woning voor 1982 gebouwd? Dan is de kans groot dat je vloer nog niet geïsoleerd is. De huizen gebouwd na 1982 zijn vaak al geïsoleerd tijdens de bouw. De materialen waar wij mee werken zijn PUR-schuim en Trifoil ook wel bekend als polyurethaanschuim, Tonzon en Thermokussens. Benieuwd of jouw woning geschikt is voor vloerisolatie? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken! 

Vrijblijvend contact

Een gecertificeerde isolatiebedrij: Smits Isolatie

Vloerisolatie draagt bij aan het comfort van je woning, het dragen van dikke sokken en pantoffels is hierdoor niet meer nodig. De kosten van vloerisolatie verschilt dan voor ook voor iedere type woning. De kosten voor een tussenwoning zijn dan ook verschillend dan de kosten voor een hoek- of vrijstaande woning. Echter heb je door besparing op de energierekening deze investering binnen een aantal jaren terugverdiend.

Je vloer laten isoleren door Smits Isolatiebedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Aan de hand van je persoonlijke situatie en wensen geven wij je graag een passend advies op maat en gaan we aan de slag zodat je er binnenkort lekker warmpjes bijzit! 

Gratis adviesgesprek

Contact