Menu

Rockwool Rockfit Fulfill

Rockwool isolatie bestaat uit woldraden die zorgen voor goede geluid- en thermische isolatie. Deze woldraden worden gemaakt uit gesmolten vulkanisch gesteente genaamd basalt. Meer weten over Rockwool en de isolatiewaarde? Smits Isolatie vertelt je meer!

Spouwmuurisolatie met Rockwool Rockfit Fulfill

Inblaaswol van Rockwool wordt al ruim 50 jaar toegepast als spouwmuurisolatie. De nieuwste generatie steenwol heet: Rockfit Fulfill. Dankzij een geavanceerde spinnertechnologie biedt deze wol meer thermische isolatie dan voorheen. Meer besparing, dezelfde vertrouwde kwaliteit.

Spouwmuurisolatie met Rockwool

Fulfill is bestand tegen temperaturen tot boven 1000 graden.

Steenwolisolatie heeft uitstekende brandwerende eigenschappen. Rockwool Rockfit Fulfill heeft een smeltpunt van meer dan 1000 °C en is geclassificeerd in Euro-brandklasse A1, en hiermee gedefinieerd als onbrandbaar. Dit is de beste bescherming die isolatie kan  bieden op het gebied van brandbeveiliging. Hoge mate van veiligheid bij brand zorgt ervoor dat kostbare tijd wordt gewonnen voor het redden van mensen.

Gratis adviesgesprek

Steenwolvlokken zijn waterafstotend

Steenwol is waterafstotend en draagt zo bij aan een goede vochtbescherming. Daarnaast is steenwol wel dampopen: waterdamp vindt moeiteloos een weg naar buiten door dampopen steenwol, zonder te condenseren in het materiaal. Als het gebouw in gebruik is, zorgt steenwol voor comfort en een gezonde leefomgeving

Rockwool Spouwmuurisolatie www.smitsisolatie.nl

Geef geluidsoverlast geen kans met steenwol

In het dichtbevolkte Nederland is stilte soms ver te zoeken: spoorwegen, tramsporen, snelwegen, vliegvelden. Een goede infrastructuur is cruciaal, maar kan leiden tot geluidsoverlast. Deze geluidshinder heeft een negatieve impact op ons welzijn.

Steenwol heeft een open en poreuze structuur en is hierdoor buitengewoon doeltreffend in het absorberen van geluid. Omwonenden van een vliegveld merken bijvoorbeeld dat het geluidsniveau binnenshuis met 40% daalt wanneer Rockfit Fulfill is toegepast.

Neem contact op

Veelgestelde vragen
Hoe lang gaat Rockfit Fulfill mee?
Rockfit Fulfill is niet onderhevig aan veroudering en behoudt zijn thermische eigenschappen voor onbeperkte tijd. Het inblaasgewicht (60-80 kg/m³) zorgt er namelijk voor dat het wolpakket niet kan inzakken. Rockfit Fulfill behoudt zijn effectiviteit daarom een gebouwleven lang.
Waar is Rockfit Fulfill van gemaakt?
Fulfill is een natuurproduct, gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt. Een van de meest voorkomende grondstoffen op de planeet. Deze duurzame grondstof komt rechtstreeks uit de aarde en is nagenoeg onuitputtelijk.
Hoe duurzaam is Fulfill?
Fulfill kan eenvoudig verwijderd worden bij de renovatie of afbraak van een gebouw. Het kan vervolgens gerecycled worden tot nieuwe producten. In feite kan steenwol keer op keer gerecycled worden tot nieuwe steenwol met behoud van de oorspronkelijke prestatie en kwaliteit. Rockfit Fulfill kent daardoor een zeer lage milieu impact.
Hoe groot zijn de boorgaten bij Fulfill?
Rockfit Fulfill, als steenwol van de nieuwste generatie, kan met smallere mondstukken worden ingeblazen dan voorheen. De boorgaten kunnen dus ook kleiner dan voorheen het geval. De spouwmuurisolatie kan daardoor worden aangebracht zonder de stenen te beschadigen.
Contact