Menu

Knauf Supafill 033

Knauf Supafil is een soort inblaaswol bestaande uit glaswolvlokken. Sommige isolatiematerialen bevatten een HR++ label hiermee wordt aangegeven dat de isolatiewaarde hoog is en beter is dan bij de standaard glaswol soorten.

Supafil is het favoriete isolatiemateriaal van Nederland

Knauf Insulation introduceerde Supafil inblaaswol ruim vijftien jaar geleden in Nederland en is sindsdien de marktleider op het gebied van spouwmuurisolatie. De uitstekende isolerende eigenschappen maken Supafil tot een absoluut topproduct. Niet voor niets zijn er alleen al in Nederland ruim 300.000 woningen geïsoleerd met Supafil inblaaswol (februari, 2023).

Gratis adviesgesprek

Knauf Supafil Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie met Supafil 033

Een team van experts binnen Knauf Insulation is druk bezig geweest met het verder door ontwikkelen van Supafil. Na een jarenlange testfase is er vanaf nu een verbeterde variant van Supafil, vernoemd naar de ongekende isolatiewaarde van het isolatiemateriaal: Supafil 033. Kies je voor spouwmuurisolatie met Knauf Supafil 033, dan haal je de hoogst haalbare isolatiewaarde in huis.

Akoestisch comfort dankzij Supafil 033

Last van een gehorig huis? Knauf Supafil 033 kent niet alleen de hoogste isolatiewaarde, maar is voor geluidsisolatie ook nog eens de beste keuze. De luchtige glaswolvezels absorberen geluid van buiten als geen ander. Dankzij de akoestische eigenschappen van Supafil 033 behoort geluidsoverlast tot het verleden.

Gratis adviesgesprek

Spouwmuurisolatie Knauf Supafil

Supafil is een duurzame keuze

De glaswolvlokken van Supafil 033 worden gemaakt uit gerecycled glas (tot 80%). Dit verklaart waarom uit onafhankelijk onderzoek is gebleken, dat glaswol de meest milieuvriendelijke isolatie voor spouwmuren is. Door je spouwmuren te isoleren met Supafil 033 verlaag je dus niet alleen je energierekening, maar ook je CO2 footprint!

Veelgestelde vragen
Wat is de levensduur van Supafil 033?
Knauf Supafil 033 inblaaswol verdeeld zich bij het inblazen optimaal in de spouw en zakt niet in. Het isoleren van je spouwmuren met Supafil is daarom een eenmalige investering en blijft voor de levensduur van je woning goed met behoud van eigenschappen.
Is Supafil 033 brandbaar?
Glaswolvlokken zijn van nature niet brandbaar. Knauf Supafil inblaaswol is daarom geclassificeerd als brandklasse A1 (onbrandbaar). Supafil 033 is daarom als brandveilige isolatie een goede keuze voor het verduurzamen van je woning.
Is Supafil 033 waterafstotend?
De spouwmuur wordt volledig gevuld en de inblaaswol wordt gelijk verdeeld en kan dus niet inzakken. Supafil inblaaswol is met siliconen behandeld, zodat het materiaal waterafstotend is en geen vocht opneemt. De spouwmuur blijft ademen omdat Supafil inblaaswol eenvoudig waterdamp doorlaat.
Is er sprake van overlast tijdens of na het isoleren?
Onze Supafil isolatie heeft het hoogste certificaat voor een gezonde binnenlucht kwaliteit: Eurofins Indoor Air Comfort Gold. Supafil inblaaswol bevat géén schadelijke chemicaliën. Je kunt als bewoner dan ook gewoon in je woning blijven als wij je spouwmuren isoleren. Wel zo fijn.
Contact