Menu

Isolatiefolie als vloerisolatie

Als het gaat om energie-efficiëntie, is vloerisolatie een belangrijke factor om te overwegen. Met aanwezige vloerisolatie hou je tot 15% meer warmte vast ten opzichte van een niet geïsoleerde vloer. Door je vloeren te isoleren, kun je jouw energieverbruik verminderen en geld besparen op je energierekening!

De verschillende soorten isolatiefolie

Er zijn verschillende typen vloerisolatie waar je uit kunt kiezen, één van deze soorten is isolatiefolie. Daarnaast heb je nog verschillende soorten isolatiefolies, waaronder: PIF, TONZON, en Trifoil.

Isolatiefolie als vloerisolatie

PIF isolatiefolie

PIF is een veelgebruikte en veelzijdige isolatiefolie voor nieuwbouw en renovatie. PIF is een soort isolatiefolie die uit meerdere lagen aluminiumfolie bestaat waar luchtkussens tussen zitten. Door deze isolatiefolie wordt de warmte weerkaatst wat ervoor zorgt dat deze warmte uitgestraald wordt naar je vloer. Deze soort isolatiefolie is ook milieuvriendelijk, omdat deze 100% recyclebaar is. Verder is dit materiaal licht in gewicht en kun je het flexibel toepassen. 

*PIF folie voldoet aan ISSO! Dit is een kwaliteitsverklaring waarmee wordt aangegeven dat dit isolatiemateriaal voldoet aan de eisen van het bouwstoffenbesluit.

Gratis adviesgesprek

TONZON isolatiefolie

TONZON is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal op de markt, deze eigenschap is handig bij het plaatsen van isolatiefolie in krappe ruimtes. TONZON bestaat uit thermoskussens, dit zijn zakken die gevuld zijn met stilstaande lucht omringt met reflecterend materiaal. Met de plaatsing van de isolatiefolie worden deze kussens gevuld met lucht tot een dikte van minimaal 10cm. Hierna worden deze gesloten en aan elkaar bevestigd waardoor er een naadloze oppervlakte bestaat zonder koudebruggen. Deze thermoskussens elimineren alle warmtestraling, bovenin blijft de warmte en onderin wordt het kouder.

Het proces van kouder worden onder in de thermoskussens gaat traag en ‘s nachts wordt de warmte in deze kussens uitgestraald naar de vloer. Een groot voordeel van het aanbrengen van TONZON is dat vanwege de stevige bodemfolie je kruipruimte droog en schoon blijft. Eventuele buizen en leidingen kunnen na buisisolatie ingewikkeld worden met TONZON folie. Met TONZON voelt je gehele vloer warmer aan, zelfs de randen van je vloer!

*TONZON vloerisolatie heeft het DUBO keurmerk, dit wil zeggen dat deze isolatiefolie tot een van de meest milieuvriendelijke producten betreft tot vloerisolatie!

Isolatiefolie voor je woning

Trifoil isolatiefolie

Trifoil isolatiefolie zijn warmte reflecterende luchtkussens die de warmtestroom naar beneden blokkeren. Deze kussens zijn gevuld met stilstaande lucht, een van de meest efficiënte isolatiemogelijkheden. Door deze stilstaande lucht wordt een warmtebuffer gecreëerd. Je vloer voelt na deze isolatie heerlijk warm aan. Bovendien voldoet ook Trifoil aan het ISSO keurmerk.

*Trifoil heet het ISSO keurmerk. Hierdoor is het een gegarandeerde goede keuze als vloerisolatie! 

Vrijblijvend contact

Raadpleeg Smits Isolatie voor jouw vloerisolatie!

Overweeg je om vloerisolatie in je huis te installeren, raadpleeg dan een van onze adviseurs om erachter te komen welk type isolatiefolie het beste is bij jouw woning past! Wil je eerst wat meer weten over vloerisolatie, ook dan staan wij je graag te woord. Wij kunnen je informatie geven over de verschillende soorten isolatie die beschikbaar zijn en je helpen bij het kiezen van de beste optie voor jouw huis.

Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen
Wat doet isolatiefolie?
Isolatiefolie reflecteert de warmte, hiervoor wordt er gezorgd dat de warmte teruggekaatst wordt in je woning en niet wegvloeit naar de kruipruimte. Bovendien wordt door stilstaande lucht in deze folie de kou tegengehouden.
Wat is de isolatiewaarde van isolatiefolie?
De isolatiewaarde van vloerisolatie wordt uitgedrukt met de Rc-waarde. Hoe hoger deze waarde hoe beter je woning geïsoleerd wordt. Bij isolatiefolie heeft de dikte van het thermoskussen invloed op deze waarde. Voor de isolatiefolies PIF, TONZON, en Trifoil bedraagt deze waarde ongeveer 5,0 m²K/W.
Welke folie gebruiken voor kruipruimte?
Voor je kruipruimte zijn meerdere folies te gebruiken, PIF, TONZON, of Trifoil. De isolatiefolie zorgt ervoor dat de kou en vochtigheid van je kruipruimte niet doorvloeit naar je vloer.
Wat is het rendement van isolatiefolie?
Vloerisolatie levert over het algemeen een rendement van 8% op. Gemiddeld zakt je gasverbruik met 325m³ per jaar. Met Tonzon vloerisolatie kun je tot wel 40% besparen. Per 50m2 bespaar je ongeveer 220 euro per jaar.
Contact